4 saker du behöver veta om Caravaggio och hans kärleksaffär med gambling på Malta

caravaggio-spelande-gamla-kort

Michelangelo Merisi, också känd som Caravaggio var en känd konstnär från Italien och ansågs av de flesta som den moderna konstens far. Trots hans storhet var hans liv plågat med kontroverser på grund av ett flertal saker, En var på grund av att han älskade gambling.

Här är några intressanta saker du behöver veta om honom.

Bästa konstnären i Rom under 1600-talet

caravaggio spelande målning - 4 saker du behöver veta om Caravaggio och hans kärleksaffär med gambling på Malta

Caravaggio gjorde många målningar som fastställde hans namn inom konstindustrin i rom. Några av de religiösa målningarna som blev kända inkluderar “Supper at Emmaus”, ”Judith Beheading Holofernes”, och ”St. John the Baptist in the Wilderness”.

Hetlevrad

caravaggio spelande huvudvärk - 4 saker du behöver veta om Caravaggio och hans kärleksaffär med gambling på Malta

Förutom att vara känd från sina målningar var Caravaggio också känd för att vara hetlevrad. Faktum är att han var med i många bråk i och utanför Rom. Han var till och med inblandad i ett gräl som ledde till döden av en ung individ, en händelse som tvingade Caravaggio att lämna Rom.

Livet i Neapel

caravaggio spelande malta hus - 4 saker du behöver veta om Caravaggio och hans kärleksaffär med gambling på Malta

Efter att ha flyttat från rom fann sig Caravaggio ännu en gång väldigt populär med en blommande karriär i Neapel, där han började bo år 1606. Fler målningar i magnifik kvalité producerades av Caravaggio under den här tiden som: ”Christ at the Column”, ”Seven Acts of Mercy”, och ”David with the Head of Goliath” för att nämna några”.

Gambling på Malta

caravaggio spelande domino - 4 saker du behöver veta om Caravaggio och hans kärleksaffär med gambling på Malta

År 1608 flyttade Caravaggio till Malta där hans kärlek för gambling växte ännu mer. Hans flytt till Malta fick honom involverad i många andra dilemman, de flesta relaterade till gambling.

Det här är anledningen till varför han blev en medlem av Maltas riddare för att ha råd med aristokratisk status.

Caravaggio hade en meningsfull konstnärlig karriär. Men, hans hetlevrade personlighet och kärlek till gambling öppnade en annan väg för honom.