6 Saker du behöver veta om den nya spel-lagen på Malta

spel-lag-i-malta-handklovar

I flera år, har gaming och gambling industrin på Malta reglerats av lagar för att försäkra trygghet och säkerhet och för att ge förmåner till spelare och operatörer.

Bara på senaste tiden har en jättestor ändring i spel-lagen på ön implementeras.

Med det sagt, är det viktigt att veta om implikationerna av det på den allmänna situationen av gambling industrin på Malta. Här är några av de signifikanta sakerna du behöver veta om den nya spel-lagen på Malta.

Spelhandlingen

En ny primär handling byter ut den nuvarande lagstiftningen. Med den sätts alla speltjänster i en ny lagsättning.

Risk-baserad reglering

Olika sätt att gå tillväga antags för att kunna kategorisera spel baserade på riskerna de utsätter spelarna för och även integriteten av dess operationer.  Licenseringen av både land-baserade och onlinekasinon ändras nu från en vertikal till en horisontell inställning med den här handlingen.

spel lag i malta statlig lag - 6 Saker du behöver veta om den nya spel-lagen på Malta

Två licenser

Den nya spel-lagen betyder också att det är ett system i plats för licenseringskrav. Ett är företag-till-konsument och det andra är företag-till-företag. Varje sorts licens tillgodoser olika aktiviteter som är involverade i gambling industrin.

Licenserings period

Förut räckte licenser som gavs till operatörer i 5 år. Under den nya lagen, håller licenser nu i 10 år, men, Malta Gaming Authority har möjligheter att ge ut mer limiterade licenser när det behövs.

Beskattningsmodellen

En 5% spelskatt införs nu för alla operatörer. De 5 procenten är baserat på operatörernas spel bruttointäkter som dras in av kunderna som bor på Malta. På det sättet, avskaffas den föregående praxisen på en fast avgift för all skatt relaterad till gaming.

Licenserings avgift

Under den nya lagen samlas en €25,000 (270.000kr) avgift årligen. Det här samlas upp samtidigt som den extra kompensations-bidragsavgiften som räknas ut baserat på företagets “GGR”.

Det finns många andra förändringar i Maltas gambling industri på grund av den nya lagen. Sakerna nämnda över är några av de viktigaste som du behöver veta om.