Malta Culture Guide främjar ansvarsfull gambling och skulle vilja att våra prenumeranter ska använda informationen som vi ger här med ansvar. Vi vill att alla ska kunna njuta av gambling på Malta, men var säker på att du gör det på ett visst sätt hela tiden. Här är sakerna som du borde tänka på.

Gambling för minderåriga

gambling guide kids playing - Gambling guide

Det här är en grundläggande sak att komma ihåg men vi vill bara upprepa att det är väldigt viktigt att bara gambla om man är över laglig ålder. I de flesta fallen måste man vara 18 eller äldre för att gambla.

För föräldrar som har minderåriga, se till att era barn inte har tillgång till gambling-relaterade aktiviteter, speciellt online.

Ansvarsfullt spelande

gambling guide playing poker - Gambling guide

Det finns många saker du kan göra för att vara säker på att du spelar ansvarsfullt, dessa inkluderar att komma ihåg att gambling bara är en sorts underhållning och inte borde ses på som ett sätt att betala skulder eller att bli rik.

En annan sak är att inte spela med en större mängd än du skulle kunna tänka dig att förlora.

Gamblers måste också komma ihåg att bara använda pengar som finns utöver deras dagliga utgifter för att leva. I sista hand, ansvarsfullt spelande handlar om att begränsa gambling till en punkt där du kan vara bekväm medan du är säker på att du inte missar dina finansiella måsten.

Råd och hjälp

gambling guide dice stairs - Gambling guide

Det finns folk som får gambling problem men inte alltid inser det direkt. Med det sagt, är det väldigt viktigt att du bedömer dig själv ibland för att se till så att du inte redan upplever spelproblem.

Om du tror att du har spelproblem så ska du inte tveka om att söka hjälp från folk och organisationer som du kan lita på.

Samtycke med lagen

gambling guide law - Gambling guide

Malta Culture Guide tror på att det är väldigt viktigt att hålla sig till lagen. Det är anledningen till att det mesta vi publicerar här fokuserar på Maltas gambling lagar och online-kasino licenser.

På det här sättet kan vi vägleda våra prenumeranter till en trygg och säker gambling upplevelse.

Det bästa vi kan göra är att bara påminna dig om att de sakerna vi har nämnt ovan och andra ärenden när det kommer till ansvarsfullt spelande. Men, att vara ansvarsfull borde alltid starta inom dig själv och påminnelserna som vi ger är bara för att du ska stanna på rätt bana. kontakta Malta Culture Guide om du har några frågor på tankarna.